Katri Merisalu

Toortatra kauss, mis sobib igaks toidukorraks

Tasakaalustatud toidukord, mis sobib igaks söögikorraks! Mis vahe on toortatral ja pruunil tatral? Toortatart ei ole kuumutatud nii kõrgel temperatuuril nagu pruuni tatart ja tänu sellele on toortatras säilinud rohkem kasulikke toitaineid.

Toortatar sisaldab rohkem kiudaineid, kui pruun tatar. Peale selle on tatar hea magneesiumi allikas ja sisaldab veel rauda, fosforit, vaske, tsinki ning võimsaid flavonoide nagu kvertsetiin ja rutiin.
*Retsepti kogused on mõeldud ühele inimesele

Vaja läheb:
- pool tassi mahedalt kasvatatud toortatart
- 1 tass vett
- näpuotsatäis meresoola
- 1 sp võid või külmpressitud kanepiõli
- 2 sp värsket peterselli, hakitud
- 2 sp kõrvitsaseemneid
- 1 sp maitsepärmi pärmihelbeid
- 2 sp hapendatud kapsast
- 2 viilutatud redist
- 2 sp idandeid
- pool avokaadot
- värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

1.) Pane väike pott tulele ja lisa 1 tassitäis vett ning pool tassi toortatart. Lisa näpuotsatäis soola, nüüd kuumuta tatar ja vesi keemiseni. Lase tatral keeda 5 minutit pigem madal-keskmisel tulel ja siis keera tuli maha ja jäta pott tatraga hauduma 15-20 minutiks.

2.) Kui soovid pudrule lisada võid siis lisa see enne, kui jätad tatra hauduma. Kui aga soovid vegan rooga siis lisa külmpressitud kanepiõli alles serveerides.

3.) Võta kauss, aseta tatar kõige keskele ja sinna ümber hakitud värske petersell, kõrvitsaseemned, hapendatud kapsas, viilutatud redis, advokaado, idandid ja kõige peale raputa pärmihelbeid. Lisa pudrule värskelt jahvatatud musta pipart.

HEAD ISU!

Retsept on eelnevalt ilmunud Rimi blogis