*Retsepti kogused on mõeldud ühele inimesele
Vaja läheb: - pool tassi mahedalt kasvatatud toortatart
- 1 tass vett
- näpuotsatäis meresoola
- 1 sp võid või külmpressitud kanepiõli
- 2 sp värsket peterselli, hakitud
- 2 sp kõrvitsaseemneid
- 1 sp maitsepärmi pärmihelbeid
- 2 sp hapendatud kapsast
- 2 viilutatud redist
- 2 sp idandeid
- pool avokaadot
- värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine 1.) Pane väike pott tulele ja lisa 1 tassitäis vett ning pool tassi toortatart. Lisa näpuotsatäis soola, nüüd kuumuta tatar ja vesi keemiseni. Lase tatral keeda 5 minutit pigem madal-keskmisel tulel ja siis keera tuli maha ja jäta pott tatraga hauduma 15-20 minutiks.
2.) Kui soovid pudrule lisada võid siis lisa see enne, kui jätad tatra hauduma. Kui aga soovid vegan rooga siis lisa külmpressitud kanepiõli alles serveerides.
3.) Võta kauss, aseta tatar kõige keskele ja sinna ümber hakitud värske petersell, kõrvitsaseemned, hapendatud kapsas, viilutatud redis, advokaado, idandid ja kõige peale raputa pärmihelbeid. Lisa pudrule värskelt jahvatatud musta pipart.
HEAD ISU!
Retsept on eelnevalt ilmunud Rimi blogis