*Retsepti kogused on mõeldud neljale inimesele
Vaja läheb: Peedid: - 500 grammi värsket peeti
- 1 tl rosmariini
- 2 sp külmpressitud oliiviõli
- Maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga
Roheline salat: - 2 sellerivart
- 65g spinatit
- 65g rukolat
- 1 punane sibul
- 200 grammi värskeid maasikaid
- 150 grammi kreemist kitsejuustu
- 50-60g seedermänniseemneid
Salatikaste: - poole sidruni mahl
- 1tl punase veini äädikat
- 2-3 sp külmpressitud oliiviõli
- 1 tl vedelat mett
- Maitse järgi meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine 1.) Rösti seedermänniseemneid paar minutit pannil ja aseta need siis jahtuma.
2.) Kuumuta ahi 185 kraadini. Pese ja koori peedid köögiviljakoorijaga. Lõika need veeranditeks. Maitsesta õli, rosmariini ja soola ning pipraga. Paki fooliumisse ja pista ahju umbes 45 minutiks. Jäta peedid krõmpsuks!
3.) Samal ajal valmista ette teised salati koostisosad ja klopi kokku salatikaste. Sega seller, spinat, rukola, punane sibul kokku salatikastmega.
4.) Serveeri ühel suurel taldrikul. Viimasena lisa ahjupeedid ja poolitatud värsked maasikad ning kitsejuustust pilvekesed.
HEAD ISU!
Retsept on eelnevalt ilmunud Rimi blogis