Katri Merisalu

Maasika smuutikauss ehk nice cream

See magustoit-vahepala pakatab tervisest! Maasikad ja laim sisaldavad rohkelt C-vitamiini, mis soodustab immuunsüsteemi tööd ning käitub kui tugev antioksüdant. Lisaks C-vitamiinile sisaldavad maasikad ja laim rohkelt antioksüdante nagu ka kaneel ja münt, mis võitlevad vabade radikaalide vastu alandades oksüdatiivset stressi.

Peale selle leidub veel maasikades ja laimides folaate ja mangaani, millel on olulised rollid kudede kasvul ja rakkude funktsioneerimisel kui ka muudes metaboolsetes protsessides.
Kaneelil omakorda on lisaks antioksüdantidele, nagu polüfenoolid, ka põletikuvastane toime ning alandab insuliiniresistentsust aidates insuliinil oma tööd teha ja seeläbi ka veresuhkru sisaldust veres.
*Retsepti kogused on mõeldud kahele inimesele

Vaja läheb:

- Rimi külmutatud banaani ja maasika segu 500 g
- I love eco kookospiim 10 spl
- Laim 2 tk
- Kaneel 1 tl
- Mündilehed 8 tk
- Mustikad 0.5 peotäit
- Vaarikad 0.5 peotäit
- Maasikad 1 peotäit
- Toortatra müsli 2 spl
- Meridian mandlivõi 1 spl

Valmistamine

Kui soovid teha nice creami ehk VEGAN JÄÄTIST: Blenderda kõik koostisosad ning aseta pool segust mõnda karpi või keeksivormi ja pane sügavkülma miinimum 3 tunniks, soovitatavalt üleöö. NB! Esialgu tuleb segada segu iga 20-30 minuti tagant.

Smuutikauss: Pane ülejäänud pool segust kaussi. Lisa sinna peale marjad, toortatra müsli ning mandlivõi. Naudi värske hommikusöögina või vahepalana!

Toortatra müsli jaoks läheb vaja:
- Toortatart 200 ml
- I love eco külmpressitud kookosõli 1,5 spl
- Kookossuhkurt 2 spl
- Jahvatatud öko kardemoni 0,5 tl
- Jahvatatud kaneeli 1 tl

Valmistamine

1.) Pane ahi sooja 150 °C juurde.

2.) Võta 1 klaasi täis toortatart ning aseta segamiskaussi, lisa sinna vedel kookosõli (meie hoidsime ahjus paar minutit, et õli vedelaks läheks) ning kõik ülejäänud komponendid ja sega.

3.) Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ning aseta toortatar ühtlase kihina ahjuplaadile ning seejärel aseta ahju 15 minutiks. Sellest retseptist tuleb suurem kogus müslit, mida saab lisada veel jogurtitele, smuutikaussidele, salatitele või krõbistada ka niisama vahepalaks.