Valides täistera teravilju, pagaritooteid või makarone, teed head oma tervisele ja rahakotile. Võrreldes täisteraga on ‘’valged’’ ehk rafineeritud tooted toitainevaesed ja seotud rasvumise ning põletikuliste haiguste tekkeriskiga.
Täisteras on olulised toitained kehale ja vaimule
Võttes oma menüüsse vähemalt 51% täistera sisaldavaid teravilju ja pagaritooteid, saab organism ka rohkem kasulikke toitaineid. Täisteraviljatoodetes on säilinud nii kestad kui idud, milles just peamised vitamiinid ja mineraalaineid peituvadki. Täistera sisaldab rafineeritud tootega võrreldes üldjuhul vähem rasva, suuremas koguses taimset valku, mineraale, kiudaineid ning vitamiine nagu näiteks B-grupi vitamiinid. B-grupi vitamiine vajab inimese organism immuunsüsteemi, närvisüsteemi ja ainevahetuse protsesside edukaks toimimiseks. B-grupi vitamiinid on tavaliselt esimesed vitamiinid, millele rohkem tähelepanu pööratakse, kui kannatama on hakanud naha, juuste ja küünte tervis. Samuti mängivad B-grupi vitamiinid olulist rolli naise ja mehe viljakuses.